Toekomst BTN

De BTN is opgericht als vereniging met een ledenstructuur. Dit houdt in dat de leden via de Algemene Ledenvergadering de vereniging gaan aansturen.

  • Het bestuur wordt door de leden benoemd en is verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van de vereniging.
  • Het bestuur is ten alle tijden verantwoording schuldig aan de Algemene Ledenvergadering.

Op termijn wordt gedacht naast het instellen van commissies ook het instellen van ledenraden. Het accent ligt momenteel eerst op de groei en erkenning van onze vereniging.

Het Bestuur

Wie zijn wij?

De BTN is een jonge vereniging met passie voor triage. Wij geloven in een actieve aanpak en hard werken. Onze vereniging legt de lat hoog voor zichzelf, omdat dit is wat de situatie in het werkveld van ons eist. Er is voor de oprichting van een beroepsvereniging voor triagisten geen dringender moment geweest dan nu. Vanuit die noodzaak zijn drie collega triagisten, dit initiatief begonnen.

Aghafnie Lieuw-Kie-Song, Voorzitter en secretaris

Eerlijk is eerlijk; een aantal jaren geleden had ik nog nooit van een triagist gehoord. Ik was op zoek naar een part time baan in de zorg en ik wilde die baan combineren met de studie fysiotherapie in deeltijd. Nu kan ik oprecht zeggen dat ik mijn droombaan heb gevonden! Na de opleiding tot triagist ben ik gestopt met de opleiding fysiotherapie. De veelzijdigheid en intensiteit van het beroep triagist liggen mij goed. Mijn eerdere werkervaring als doktersassistente, docent gezondheidskunde en teamleider poliklinieken en de opgedane medische kennis tijdens de studie fysiotherapie zijn waardevol als aanvulling in het werk.

Als voorzitter van de BTN zal ik mij inzetten voor erkenning van triagisten. Ik wil bijdragen aan het verankeren van het beroep triagist in de gehele maatschappij. Dat verdient het, want elke avond, elke nacht en alle weekenden en feestdagen staan triagisten klaar voor de gehele maatschappij’.

Ismeta Sisic Becirovic – Kovac, penningmeester

Ik ben werkzaam op de huisartsenpost Amstelland als meewerkend leidinggevend triagist. Na mijn diplomering als doktersassistent wilde ik graag meer leren over de acute zorg. Ik heb toen de opleiding tot triagist gevolgd. Eenmaal de opleiding gedaan en werkzaam als triagist binnen een huisartsenpost, wil ik niet meer anders! Onwijs mooie diverse baan waar geen dag hetzelfde is en waar uitdaging niet mist.

Wij als triagisten zijn een belangrijke schakel voor de patiënt die zijn hulpvraag kwijt wil in de “acute fase”.

Gezien het feit dat ik op de huisartsenpost een extra taak heb om de cijfers te beheren en overzicht te houden van de in’s en out’s op financieel gebied, heeft mijn collega Aghafnie enthousiast gemaakt om mij te vragen als penningmeester voor de BTN.

Als BTN bundelen we onze krachten om ons sterk te maken voor alle belangen van de triagist.

Ineke van de Linde, Commissaris

Ik ben werkzaam als triagist bij de Huisartsenpost in Hoofddorp. Via een omweg ben ik terecht gekomen in dit vak en ik vind het een ontzettend leuke baan met inhoud.

Triagist is een beroep in ontwikkeling en daarom is het goed dat we een eigen Beroepsvereniging hebben. Dat is ook de reden dat ik bestuurslid ben geworden bij de BTN. Ik wil me sterk maken voor de belangen van triagisten. Ik heb er zin in en ga ervoor!! Ik ben getrouwd, ik heb 3 volwassen kinderen en ik hou ervan om in de zomer samen met mijn man in onze Volkswagen T2 kampeerbus door Europa te toeren.’

Nienke Vellinga – van Geldere, Commissaris en Ledenadministratie

‘Sinds de oprichting van Dokterswacht Friesland in 2002 ben ik werkzaam als triagist. Ik ben begonnen met niets meer dan een telefoon en een medisch dossier. Ik had geen idee met welke vragen er gebeld zou kunnen worden en op welke manier ik de urgentie moest bepalen.

In 2003 ben ik voor 4 jaar naar Florida verhuisd. Eenmaal terug in Nederland ben ik weer begonnen bij DWF als triagist. Sinds die tijd is ons vak in een stroomversnelling terecht gekomen. Toen ik in 2017 een vrijwilligers bijeenkomst heb bijgewoond van de BTN heb ik besloten om me in te zetten voor onze beroepsvereniging. 

Het vak triagist is uniek en onvoorspelbaar en geen dienst is gelijk. Tevens zit ik in de Ondernemingsraad, ben ik auditor/mentor en ik vind het erg leuk om een beginnend triagist de liefde voor dit vak bij te brengen. Wanneer ik niet aan het werk ben mag ik graag met de honden een boswandeling maken en in de vakanties zijn mijn man en ik in Gambia te vinden waar we al verschillende medische projecten hebben voltooid’.