Toekomst BTN

De BTN is opgericht als vereniging met een ledenstructuur. Dit houdt in dat de leden via de Algemene Ledenvergadering de vereniging gaan aansturen.

  • Het bestuur wordt door de leden benoemd en is verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van de vereniging.
  • Het bestuur is ten alle tijden verantwoording schuldig aan de Algemene Ledenvergadering.

Op termijn wordt gedacht naast het instellen van commissies ook het instellen van ledenraden. Het accent ligt momenteel eerst op de groei en erkenning van onze vereniging.

Het Bestuur

Wie zijn wij?

De BTN is een jonge vereniging met passie voor triage. Wij geloven in een actieve aanpak en hard werken. Onze vereniging legt de lat hoog voor zichzelf, omdat dit is wat de situatie in het werkveld van ons eist. Er is voor de oprichting van een beroepsvereniging voor triagisten geen dringender moment geweest dan nu. Vanuit die noodzaak zijn drie collega triagisten, dit initiatief begonnen.

Aghafnie Lieuw-Kie-Song, Voorzitter en secretaris

Eerlijk is eerlijk; een aantal jaren geleden had ik nog nooit van een triagist gehoord. Ik was op zoek naar een part time baan in de zorg en ik wilde die baan combineren met de studie fysiotherapie in deeltijd. Nu kan ik oprecht zeggen dat ik mijn droombaan heb gevonden! Na de opleiding tot triagist ben ik gestopt met de opleiding fysiotherapie. De veelzijdigheid en intensiteit van het beroep triagist liggen mij goed. Mijn eerdere werkervaring als doktersassistente, docent gezondheidskunde en teamleider poliklinieken en de opgedane medische kennis tijdens de studie fysiotherapie zijn waardevol als aanvulling in het werk.

Als voorzitter van de BTN zal ik mij inzetten voor erkenning van triagisten. Ik wil bijdragen aan het verankeren van het beroep triagist in de gehele maatschappij. Dat verdient het, want elke avond, elke nacht en alle weekenden en feestdagen staan triagisten klaar voor de gehele maatschappij’.

Kitty van Beek, Commissaris

Na het behalen van mijn diploma Triagist, begin 2017, en inmiddels met ruim twee jaar werkervaring op Huisartsenpost Amstelveen wilde ik mij ook gaan inzetten voor het beroep.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de BTN in 2018 werd mij duidelijk dat de vereniging een goed initiatief is geweest om onze krachten te bundelen en dat de vereniging veel goede doelen heeft, maar nog niet genoeg handen om dit voor elkaar te krijgen. Er was voor mij een taak weggelegd om te helpen en daarmee ook veel te leren. Ik heb er zin in om samen met mijn collega triagisten de BTN te laten groeien, zodat wij erkend worden als beroepsgroep en daardoor nog beter de belangen van de triagist kunnen behartigen.’

Ineke van de Linde, Commissaris

Ik ben werkzaam als triagist bij de Huisartsenpost in Hoofddorp. Via een omweg ben ik terecht gekomen in dit vak en ik vind het een ontzettend leuke baan met inhoud.

Triagist is een beroep in ontwikkeling en daarom is het goed dat we een eigen Beroepsvereniging hebben. Dat is ook de reden dat ik bestuurslid ben geworden bij de BTN. Ik wil me sterk maken voor de belangen van triagisten. Ik heb er zin in en ga ervoor!! Ik ben getrouwd, ik heb 3 volwassen kinderen en ik hou ervan om in de zomer samen met mijn man in onze Volkswagen T2 kampeerbus door Europa te toeren.’

Nienke Vellinga – van Geldere, Commissaris en Ledenadministratie

‘Sinds de oprichting van Dokterswacht Friesland in 2002 ben ik werkzaam als triagist. Ik ben begonnen met niets meer dan een telefoon en een medisch dossier. Ik had geen idee met welke vragen er gebeld zou kunnen worden en op welke manier ik de urgentie moest bepalen.

In 2003 ben ik voor 4 jaar naar Florida verhuisd. Eenmaal terug in Nederland ben ik weer begonnen bij DWF als triagist. Sinds die tijd is ons vak in een stroomversnelling terecht gekomen. Toen ik in 2017 een vrijwilligers bijeenkomst heb bijgewoond van de BTN heb ik besloten om me in te zetten voor onze beroepsvereniging. 

Het vak triagist is uniek en onvoorspelbaar en geen dienst is gelijk. Tevens zit ik in de Ondernemingsraad, ben ik auditor/mentor en ik vind het erg leuk om een beginnend triagist de liefde voor dit vak bij te brengen. Wanneer ik niet aan het werk ben mag ik graag met de honden een boswandeling maken en in de vakanties zijn mijn man en ik in Gambia te vinden waar we al verschillende medische projecten hebben voltooid’.

Rodericke Schipper, Algemeen bestuurslid

In mei 2010 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met het vak triagist op de Huisartsenpost in het ‘Hoge Noorden’. Vanaf het eerste begin tot nu toe vind ik het een enorm uitdagend en bijzonder vak!! Ik ben trots op de bijzondere plek die wij innemen in het verlenen van de juiste hulp op de juiste plek, en ik heb een passie én strijdvaardigheid voor ons vak gekregen.

Hiernaast zijn vanwege de vele ontwikkelingen ook bezorgdheid en vragen ontstaan voor de toekomst. Hoe kunnen we veiligheid waarborgen, bekwaamheid, deskundigheid en tegelijk nog het plezier in ons vak behouden? Ik ben al een tijdje achter de schermen als vrijwilliger bezig geweest voor de BTN, maar ik wil me nu graag als algemeen bestuurslid inzetten voor jullie als collega triagisten, om samen met jullie, ons vak te gaan beschermen en om erkenning te krijgen voor ons beroep’.